Motion: ordna elevtransporter till Åkerboskolan


Motion från Marcel van Luijn, gruppledare för Moderaterna i Borgholms kommun:

Bakgrund

Ett antal föräldrar som idag har barn i Köpings skola har visat intresse av att placera sina barn i Åkerboskolan fr o m årskurs 6. Utöver denna grupp finns det möjligtvis fler barn utanför Åkerboskolans upptagningsområde som kan tänkas gå på Åkerboskolan, exempelvis barn i Köpings skolas lägre klasser eller barn i andra skolor inom Borgholms kommun. I dagsläget finns inga smidiga transporter till Löttorp som skulle underlätta ett sådant val för dessa barn.

Förslaget

För att underlätta för föräldrarna och deras barn att välja Åkerboskolan måste transporten fungera. Dagens trafik som KLT ombesörjer är inte anpassad efter dessa specifika behov och tider. Därför vore det önskvärt om Borgholms kommun kunde vara behjälplig med transporter. Det vinner alla på. Föräldrarna slipper köra barnen upp till Löttorp, vilket ger tids- och miljövinster. Åkerboskolan får extra elever som kan trygga skolans framtid.

Vi vill främja valfriheten lokalt och underlätta för medborgarna. Moderaterna föreslår därför

Att Borgholms kommun snarast ska undersöka möjligheterna till att ordna transporter för elever som vill gå på Åkerboskolan men bor utanför skolans upptagningsområde.

,

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.